Recept: Burrito do misky
Tak jak vypadá přesně i chutná – skvěle! Mix chutí, který pokryje všechny makroživiny a do zimní nálady vnese trochu léta. Burrito bowl aka burrito do misky.
Burrito se běžně dává do placek a balí do velké tortilly. Někdy se zapéká se sýrem, jindy se jí jen zabalené. Je původem z Mexika a můžete si ho udělat v nekonečném množství variací.Jako třeba tohle otevřené v misce.
Co budete potřebovat?
– rýže (v této misce Basmati, ale dejte dle chuti)
– kukuřice z konzervy
– fazole z konzervy
– avokádo
– rajčata
– červená cibule
– koriandr
– limetka
– miska samozřejmě snese i jakékoliv maso případně tofu
Recept:
1. Prvně dejte vařit rýži. Propláchněte požadované množství, dejte do hrnce a zalijte 1,5 násobkem množství (1 hrnek rýže, 1,5 hrnku vody). Nezapomeňte rýži osolit.
2. Pak si udělejte Pico de Gallo – nakrájejte rajčata, cibuli a koriandr na menší kousky. Pokud máte rádi pálivé, přidejte jalapeño papričku. Přidejte sůl, pepř a vymačkejte limetu – vše pak smíchejte.
3. Pokračujeme s fazolemi. Pokud je máte rádi tak jak jsou, můžete je tak nechat. Případně je můžete hodit na cibulku na pánev (s trochou nálevu z plechovky), budou teplé a s cibulkou chutnají skvěle.
4. Avokádo rozřízneme napůl, zbavíme se pecky a slupky a nakrájíme na kousky.
5. A nakonec už vše jenom naskládáme do misky.
Rýži jako první a pak už jen skládáme fazole, kukuřici, avokádo, pico de gallo a celé posypeme koriandrem. Podávejte s limetkou a dle chuti dokyselte.
Dobrou chuť!
P.S. Podětle se o hotové misky na instagramu s hashtagem #top4fitness ♥️