Sušenky z arašídového másla

                Všichni milujeme arašídové máslo. Nejen, že úžasně chutná a má super makra, ale dá se použít i do spousty receptů. My se dnes pustíme do ultra jednoduchých arašídových sušenek, tzv. „peanut butter cookies“, které zvládne upéct i člověk, který s pečením není nejlepší kamarád.

Ingredience na 16 sušenek:
240 gramů ovesných vloček (cca 2 hrnečky)
60 gramů arašídového másla (cca 4 vrchovaté polévkové lžíce)
40 gramů strouhaného kokosu
dvě lžičky medu (či jiného sladidla)

Postup:

Začneme tím, že si ovesné vločky rozemeleme v robotu na jemnou mouku.

Námi vytvořenou vločkovou mouku nasypeme do velké mísy společně s arašídovým máslem, kokosem a sladidlem. Mícháme a postupně přiléváme po malých dávkách vodu tak, aby nám vzniklo tužší těsto (musí se stále lepit a těžce oddělovat).

Po důkladném propracování těsto dáme na cca 10 minut vychladit do ledničky, mezitím si rozpálíme troubu na 180°C a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem.

Následně těsto z ledničky vyndáme a rukama z něj tvarujeme rovnoměrně velké kuličky, které pokládáme na plech a „rozplácneme“ a vytvarujeme je do finální podoby sušenek. Efektní je použít na uplácání sušenek vidličku, sušenky mají potom hezké rýhování.

Pečeme cca 25 minut (do zlatova).

Obměny:

Do těsta lze přimíchat například skořici, proteinový prášek, kousky čokolády …

Sušenky jsou skvělé jak samotné, tak například s ovocem a tvarohem nebo polité čokoládou.

Nutriční hodnoty jedné sušenky (25g):
100 kcal /419 KJ
3g bílkovin
11,3 g sacharidů
4,8 g tuků

 

 


STRAVA