Zdravý dýňový cheesecake

Zdravý dýňový cheesecake

29. 10. 2020 2 min. čtení

Tvarohový dort se sezónními podzimními ingrediencemi, který potěší celou rodinu. Upeč si ten nejlepší cheesecake z dýně.

Ingredience a postup

Korpus:

  • 150 gramů jemných ovesných vloček
  • 50 gramů celých ovesných vloček
  • 1x banán
  • 20 gramů holandského kakaa
  • 40 gramů kokosového oleje

Vše kromě celých ovesných vloček spolu rozmixovat (tzn. 150 g jemných ovesných vloček, banán, holandské kakao, kokosový olej). Po rozmixování vmíchat 50g celých ovesných vloček, dát do formy vyložené pečícím papírem a péct 10 minut na 180°C.​​

"Náplň":

  • 200 gramů dýňového pyré (dýni upéct / uvařit a rozmixovat)
  • 200 gramů lučiny
  • 125 gramů odtučněného tvarohu
  • 2x vejce
  • 3 gramů skořice
  • sladidlo dle chuti (já používám flavdrops nebo med)
  • lžička vanilkové esence, pokud chceš

Všechno spolu rozmixujeme a nalijeme na upečený korpus. Celý dort pak pečeme ještě 45-50 minut na 160°C. Aby se dort nepotrhal, troubu otevřeme až po 5 minutách od vypnutí a dort necháme ještě 20 minut v otevřené troubě, potom ho necháme zchladnout na kuchyňské lince a až zchladlý ho dáme do ledničky. Nejlépe chutná druhý a třetí den. 

Nutriční hodnoty

Na jeden kousek (1/8) dortu:
243 kcal / 1016 KJ
10 gramů bílkovin
23 gramů sacharidů
12 gramů tuků


STRAVA