Ingredience a postup
Korpus:
- 150 gramů jemných ovesných vloček
- 50 gramů celých ovesných vloček
- 1x banán
- 20 gramů holandského kakaa
- 40 gramů kokosového oleje
Vše kromě celých ovesných vloček spolu rozmixovat (tzn. 150 g jemných ovesných vloček, banán, holandské kakao, kokosový olej). Po rozmixování vmíchat 50g celých ovesných vloček, dát do formy vyložené pečícím papírem a péct 10 minut na 180°C.
"Náplň":
- 200 gramů dýňového pyré (dýni upéct / uvařit a rozmixovat)
- 200 gramů lučiny
- 125 gramů odtučněného tvarohu
- 2x vejce
- 3 gramů skořice
- sladidlo dle chuti (já používám flavdrops nebo med)
- lžička vanilkové esence, pokud chceš
Všechno spolu rozmixujeme a nalijeme na upečený korpus. Celý dort pak pečeme ještě 45-50 minut na 160°C. Aby se dort nepotrhal, troubu otevřeme až po 5 minutách od vypnutí a dort necháme ještě 20 minut v otevřené troubě, potom ho necháme zchladnout na kuchyňské lince a až zchladlý ho dáme do ledničky. Nejlépe chutná druhý a třetí den.
Nutriční hodnoty
Na jeden kousek (1/8) dortu:
243 kcal / 1016 KJ
10 gramů bílkovin
23 gramů sacharidů
12 gramů tuků